Παγωτό: Το πιο ωραίο καλοκαιρινό γλυκό!

pagwtomixaniΠαγωτό: Το πιο ωραίο καλοκαιρινό γλυκό!

Το παγωτό είναι το πιο ωραίο και δημοφιλές, καλοκαιρινό(και όχι μόνο) γλύκισμα. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε όλες τις ηλικίες και τρώγεται σχεδόν καθημερινά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δυστυχώς στην Ελλάδα, μόλις αλλάξει το καλοκαίρι και μπει το φθινόπωρο, αμέσως καταργούμε το παγωτό καθώς πιστεύουμε ότι θα μας παγώσει ή θα κρυώσουμε εξαιτίας του. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει όμως..

Από τι αποτελείται όμως το παγωτό; και πως φτιάχνεται μέχρι να το γευτούμε;

Το παγωτό αποτελείται από διάφορες ουσίες και γλυκαντικά. Ανάλογα τη ποιότητά του, υπάρχουν και οι αντίστοιχες α’ ύλες. Συνήθως για τη παραγωγή καλού, φρέσκου παγωτού, χρησιμοποιείτε αγνό φρέσκο γάλα από τοπικούς παραγωγούς, φυσικά γλυκαντικά καθώς και τα πηκτικά που χρειάζονται, έτσι ώστε το μείγμα παγωτού να γίνει παγωτό μέσα στη παγωτομηχανή. Όσο ποιό ποιοτικό είναι το παγωτό, τόσο πιο λίγα γλυκαντικά και χρωστικά διαθέτει. Εαν δείτε ότι το παγωτό που πάτε να φάτε έχει αρκετά γλυκαντικά καθώς και χρωστικά, τότε καλό είναι να το αποφύγετε καθώς μάλλον δεν θα είναι ιδιαίτερα ποιοτικό.

Πως φτιάχνεται όμως το παγωτό;

Το παγωτό μέχρι να μας σερβιριστεί και να το γευτούμε, περνάει μια ιδιαίτερα προετοιμασία και διαδικασία. Αφού μαζεύονται όλες οι α’ ύλες, το μείγμα παγωτού τοποθετείτε στη παγωτομηχανή. Στη συνέχεια, η κατάλληλη επαγγελματική παγωτομηχανή αναλαμβάνει να κάνει το υγρό μείγμα, παγωτό κατάλληλο προς κατανάλωση. Μέσα σε 10-25’, ανάλογα τη παγωτομηχανή και τα χαρακτηριστικά της, το μείγμα παγωτού γίνεται έτοιμο, φρέσκο παγωτό! Οι παγωτομηχανές χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες και κλάσεις, ανάλογα τη παραγωγή τους, τα χαρακτηριστικά τους, τη προέλευσή τους, εαν είναι για επαγγελματική ή οικιακή χρήση, κ.ο.κ.

Με τι μπορούμε να συνδυάσουμε το παγωτό μας

Το παγωτό συνήθως συνδυάζεται με διάφορα toppings και σιρόπια τα οποία προσδίδουν μια ιδιαίτερη γεύση και έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στο γλύκισμα που θα γευτούμε. Μπορούμε να φτιάξουμε αμέτρητους συνδυασμούς, απλά έχοντας παγωτό βανίλια και μερικά σιρόπια καθώς και ξηρούς καρπούς ή τριμμένη σοκολάτα, κουβερτούρα,κτλ. Εαν διαθέτουμε στο σπίτι μια παγωτομηχανή, τότε μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε φρέσκο, αγνό παγωτό μέσα σε μερικά λεπτά. Στο διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες συνταγές για παγωτό στο σπίτι – προτιμήστε αυτή που σας αρέσει και ετοιμάστε ένα καταπληκτικό μείγμα παγωτού για τη παγωτομηχανή σας! Μέσα σε μερικά λεπτά θα έχετε ένα καταπληκτικό homemade γλυκό! Προσθέστε από πάνω ξηρούς καρπούς, σιρόπι σοκολάτας και λίγο κουβερτούρα τριμμένη και θα έχετε το καλύτερο παγωτό!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *